wallpaper-416045_1280

Tapeta v moderním interiéru

Nejste si stále jisti jestli vymalujete nebo vytapetujete? Ten kdo chce nejnovější trend vybere si tapetu, protože barevné tapety jsou opět moderní. Kýčovité motivy s květinami, výrazné linky a psychedelické vzory mohou být dokonale integrovány v moderním interiéru. Chcete-li vytvořit moderní vzhled je tapeta aplikována jiným způsobem než tomu bylo dříve. Nyní se klade důraz především na stěny nebo se opakují vzory v celém domě. Při výběru tapety je také důležité vzít v úvahu nábytek a materiály.  Níže si můžete prohlédnout již nějaké pěkné příklady zařízení s moderní tapetou.

Inspirace tapet v moderním interiéru

Vytapetovat celý strop není zrovna volba, kterou zvolí hned tak každý. Výsledek je však někdy překvapujícně originální. Používejte pro ně papír s texturou v reliéfu. Pokud se rozhodnete pro hyper módní geometrický motiv máte zaručený efekt!

Máte rádi retro nábytek ze 70. let? V současné době existuje mnoho obchodů, které prodávají originální tapety s reprodukcí 70. let.

Tapeta nemusí být plná barev a vynikat. Kombinace tapety a barvy je populární, například, kde je pouze jedna stěna vymalovaná nebo vytapetovaná. Extravagantní kresby na tapetech kontrastují s hladkými stěnami. Tapeta s širokými motivy zmenšuje velké zdi, drobné dekorace vytváří pocit prostoru a tapeta se svislými pruhy zvyšuje strop. Existují různé barevné variace, různé panely, nebo je kombinace různých motivů.

Vyberte si tapetu v závislosti na velikosti a určení místnosti.

Máte malý pokoj? Rozhodněte se pro jemné motivy a ne pro velké květy, které mohou přemoci celek. Malé prostory nejlépe vytapetujete s kovovými odlesky, které odrážejí světlo. V případě nízkého stropu zvolte svislé pruhy nebo tapetu s imitací obložení, takže stěny jsou “delší”. Vodorovně pruhovaný papír vytváří optický efekt, takže malý pokoj bude vypadat větší.

Pokud jde o velké trendy pro letošní rok, existuje spousta možností. Bíločerné tapety jsou moderní, ale pokud máte raději  slunce ve vaší domácnosti, rozhodnete se pro jarní klasiky s květinami ve venkovském prostředí.

 

Tapety jsou univerzální a proto nechte svou fantazii běžet naplno!

 

 

 

,

 

 


Posted in Vybavení domu.