zimní zahrada

Home office na zahradě i v zimě

Možná si po přečtení nadpisu říkáte, že to je pěkný nesmysl, případně vás napadne zimní zahrada, ale ani jedno není to, oč tu běží. Řeč totiž bude o venkovní pracovně, či domku pro volný čas. Pokud totiž máte volný kousek zahrady, není nic jednoduššího, než jej využít právě pro tyto účely.

Na poměrně malém kousku půdy můžete totiž poměrně rychle a jednoduše vystavět malý domek či vybavený přístřešek, případně jej můžete koupit již hotový a jen jej na zahradě umístit. Většina těchto staveb je dřevěných či z kombinace materiálů, ale v případě, že se rozhodnete budovat sami, pak se iniciativě meze nekladou ani co do materiálu. Jen při budování nezapomeňte dle charakteru stavby myslet i na případnou administrativu. V tomto směru jsou pak ideální mobilní hotové domky, kdy si jen vyberete a následně umístíte. Na zahradě si tak můžete zřídit nejen příjemnou venkovní pracovnu, kterou budete moci využívat třeba i v průběhu celého roku, ale budete mít i větší kontakt s přírodou, zejména pokud venkovní pracovnu pojmete jako polootevřenou stavbu či využijete prosklených ploch.

zahradní pracovna

Zahradní stavba nemusí sloužit jen jako místo pro home office, ale můžete si obdobně zřídit i domek pro volný čas a dokonce i venkovní fitness, kdy lze cvičební prostor pojmout nejen jako zcela otevřený či naopak uzavřený v samostatné stavbě, ale můžete kombinovat uzavřenou či zastřešenou část s prostorem zcela otevřeným přírodě. Vaše zahrada tak získá další rozměr a možnost využití.

Při plánování a stavbě či budování se ale jistě nevyhnete odborné pomoci, ať již jde o materiál nebo přímo řemeslné práce. Pokud chcete mít minimum práce a máte jasnou představu o tom, co požadujete, může vám velmi pomoci systém poptávky. Poptávka na webu Poptávej.cz je vždy zdarma a zcela bez závazků a bude automaticky předána prověřeným dodavatelům, kteří vám následně zašlou své nabídky. V klidu domova si tak můžete vybrat jen tu nejlepší.


Posted in Architekti, Montované dřevostavby.